Gonneke in Zuid-Afrika

eerste weekend gastgezin

Wow wat een cultuurshock!

Sinds vrijdag wonen Jule en ik bij ons gastgezin. Strandfontein klonk als een leuk plaatsje, strand in de buurt en wel wat te doen. In werkelijkheid blijkt dat ietsje anders te zijn.. In iedergeval de buurt waar ik nu woon, meer de schilderswijk zonder flats, zo ziet het er uit, een Amerikaanse gangsterhood. Alles is wat oud en vervallen.

Bij binnekomst sta je meteen in de keuken/woonkamer. Er is geen eettafel en maar 2 kleine stoeltjes dus eten gebeurt hier op de bank voor de tv. Die trouwens gigantisch is! 2 keer de tv bij mij thuis.. We slapen met z'n 2en in een kamer van ongeveer 2.5 bij 3.5 meter, dat is wel prima. We kijken uit op hun 'achtertuin' wat een overdekt betegeld stukje is, waar ze darten en braaien, bbq'en is dat. Verder hangen ze hier de hele dag voor de tv, omdat er niks te doen is en het gevaarlijk is om naar buiten te gaan. Vorige week zijn hier 3 kinderen vermist!! En naar het strand kan ook niet want de weg er naar toe is gevaarlijk en er zijn haaien. Daar gaan al mijn plannen haha. Verder is er geen douche, dus je moet soort van badderen in een mini badje en met een washand.. en geen internet wat dus toch wel een beetje jammer is. Gelukkig is er wel een internetcafe! :)

We zijn hier, als 2 blanken meisjes een hele attractie als we een rondje door de buurt lopen, voor 5en want daarna is het te gevaarlijk. Overdag mag het af en toe en op bepaalde stukken, geen waardevolle dingen meenemen en goed opletten. Iedereen toetert, roept ons na en achtervolgt ons een stukje.. Heel apart.. Maar het went allemaal vanzelf!

Het gastgezin zelf is heel aardig en open, ze hebben vaker gastkinderen dus weten hoe het is. Sneu om te zien dat dit alles is wat ze hebben, en dat ze gewoon niet genoeg geld hebben om hun kinderen alles te geven wat ze willen. Maar het blijft apart dat ze alle vier een redelijk nieuwe mobiel hebben en dus een giga tv..

Morgen begint het vrijwilligerswerk in de creche voor een week en dan de week daarna voor 7 weken werken op een basisschool.

Het went allemaal vanzelf denk ik, en vanaf volgend weekend kunnen we in de weekend naar andere plaatsjes! Nog wat tripjes maken :)

Wat is dit anders dan in Nederland!

Andre

wow, nou succes maar de komende weken en veel plezier, wel even wat anders dan den haag haha

victor

ADO-Feyenoord 3-0

GO ADO DH!
hahaha thanks Vic!

opa uco en oma joan

heel blij met je verhalen - we kunnen het voor ons zien
en leven zo op afstand met je mee - verbazing over
en genieten van alles wat zo anders is dan je kent..
loop links en enjoy 'the sunny side of the street' - liefs en kus! U&J.

Marit

klinkt goed! al je expedities! fijn te horen dat je het daar zoo goed hebt! en als je terug komt ben je een pro in darten?! want alleen tv kijken.. nog veel plezier! XX

Fenneken

Het klinkt allemaal wel heel bijzonder! Ik vind het wel heel jammer dat we niet kunnen skypen. zet eens wat foto's erop! xxxx

Fenneken

ohja en wie is jule? jongen/meisje? Nederlands? ik hoop iig dat hij/zij aardig is want als je met zo iemand op een kamer van twee bij drie moet verblijven dan is het wel essentieel dat je enigszins met elkaar door één deur kan.

Irene

gon klinkt als zo veel nieuwe indrukken! wel fijn dat er ook een ander meisje is! haha die verhalen had ik al gehoord.. dat je niet echt zo maar over straat kon lopen.. moet een hele ervaring voor je zijn allemaal. ben benieuwd naar je verhalen over de creche en de basisschool! moet ook toch wel wat anders zijn dan in nederland! geniet er van! liefs

Thanks allemaal!

Jule is een Duits meisje, dat is dus wel gezellig!
Ik probeer er dit weekend foto's op te zetten want ik zit nu op zo'n openbare pc.. dus daar kan het niet.

poppe en gonnie

Wij lezen ook je verhaaltjes hoor!

Leuk!