weekend 22/23 oktober Muizenberg
Vrijdag na school weer met de bus naar Muizenberg. Aangekomen bij het hostel blijken we de enige te zijn voor in ieder geval 1 nacht. Geen probleem haha heerlijk alle ruimte en geen rij bij de douche!
We gaan gelijk lekker lunchen bij Knead, daar kijk ik al de heel week naar uit! We lopen wat langs het strand, en er is een haaienalarm. Iedereen gaat het water uit en ik probeer natuurlijk de haai op de foto te krijgen haha, niet gelukt helaas. 's Avonds gaan we weer naar de Bluebird night market. We eten daar wat aan een grote picknicktafel. Overal waar ik kijk zijn hippies, haha! Maar wel gezellig. Daarna gaan we nog even naar een bar vlakbij, blijkt ook niet echt iets voor ons te zijn. Het publiek is ofwel minimaal 10 jaar ouder of gewoon volstrekt gestoord. We blijven dus niet zo lang.
Zaterdag lekker rustig aan gedaan. Eerst onbeten bij Knead en daarna weer wat over het strand gelopen. Er is weer een haaienalarm en er zijn niet echt golven, het waait wel heel hard maar van de verkeerde kant dus kunnen we weer niet surfen. :( We willen gaan hiken vandaag dus vragen wat routes bij de VVV. De vrouw raadt het ons sterk af om te gaan, je moet altijd met een grote groep lopen anders is het te gevaarlijk en er komt slecht weer aan op de berg.. Dit gaat dus ook weer niet door. We doen wat boodschappen voor de rest van het weekend, 1 kg aardbeien voor 30 RAND, jammie! Hierna lopen we maar gewoon wat door Muizenberg, langs het vliegerfestival dat om de hoek gehouden wordt. Geinig om even te zien maar niet echt spectaculair.
's Avonds gaan we met nog een ander Nederlands meisje naar het Oktoberfest in de Brass Bell in Kalkbay. Leuk om 's avonds weer eens wat te kunnen doen! Bier wordt hier verkocht per liter voor maar 38 RAND, dus ongeveer 3.50 euro. We hebben alle drie nog een foto van ons drieen gekregen, leuk aandenken. Helaas is ook hier de gemiddelde leeftijd 30! dus ik voel me maar jong. We maken het niet al te laat en gaan met een taxi weer naar huis.
Zondagochtend moeten we voor 11.30 de kamer uit, want er komt een hele grote groep in het hostel. Gelukkig mogen we nog wel onze bagage laten staan en de hele dag in het hostel zijn en 's middags nog even douchen! We gaan even lekker op het strand liggen, echt genieten. Een zomers vakantiegevoel krijg je ervan! Er is weer een haaienalarm, het zit me niet mee met het surfen zeg. Dat moet nog wel een keer lukken voor ik weer terug naar huis ga!
Na lekker gedoucht te hebben Muizenberg nog even in voordat een taxi ons naar huis brengt. Een kort weekje in het gastgezin want woensdag na school gaan we al naar Kaapstad voor het concert van Kings of Leon. Ik heb er zin in!!!
Goooon, je verhalen zijn allemaal zo cool! Vind het wel knap van je hoe je het allemaal doet. Jammer van het surfen, maar ja een haaienbeet in je bil is ook niet echt ideaal natuurlijk.. Klinkt allemaal fantastisch, en dat concert wordt vast ook heeeeeel gaaf! Ben benieuwd naar je verhalen weer, liefs