Week 6 gastgezin
11 nov. 2011
🇿🇦
vanuit Zuid-Afrika
Week 6 zit er op nog (maar) 2 te gaan, ofwel nog 14 dagen!!
Over 14 dagen vertrek ik uit Strandfontein, naar Kaapstad met Jule. Dan op 2 december richting het noorden, Hoedspruijt om precies te zijn om daar een wildlife project te doen. Als dat afgelopen is komen papa, mama, Heleen en Barbara al! HEB ER ZIN IN!
Dit was een week van veel afwisseling. Het weer gaat van de ene dag 30 graden naar de volgende dag 21 graden. Daar kan je helemaal niks mee. Op school deed het internet het dan weer wel dan weer niet, niet zo handig. Gelukkig knuffelen de kinderen me nog steeds en waarderen ze alles wat ik doe! Verder gymlessen, leeslessen as usual gegeven. Ook gebabysit op klassen. Daar is helemaal niks aan, ze moeten de opdracht van hun leraar volgen maar dat doen ze natuurlijk niet en als een leraar zegt 'het is maar voor 5 minuten dan is het al gauw een halfuur. Deze week ook veel knutsellessen gegeven. De vouwblaadjes uit Nederland zijn een groot succes! De kinderen vinden het helemaal het einde!! Zelfs de leraren raken er door geïnspireerd! De stoepkrijt is op in 20 minuten, helemaal door het dolle heen zijn de kinderen, ze mogen tekenen en worden er niet voor gestraft.. Raar dat kinderen eerst komen vragen krijg ik straf als ik dit doe en wie heeft gezegd dat het mag. Dat brengt me op een stukje over de straffen die kinderen op school krijgen. Niks geen strafregels oid, je ouders worden meteen gebeld en moeten je soms zelfs meteen ophalen, dan heb je nog 'geluk'. Er worden hier namelijk fysieke straffen gegeven, geslagen, geduwd, oor omgedraaid rondjes marcheren met een zware boekentas en nog wel wat. Er is een leraar die echt gevreesd wordt, als je daarheen gestuurd wordt weet je dat het niet best is. Andere leraren dreigen zelfs hun leerlingen daarheen te sturen als ze niet luisteren. Zo moeilijk om te zien als een kind een klap vaneen leraar krijgt. Alsof je weet ik hoeveel jaar terug in de tijd gaat.
Gastgezin sukkelt maar wat door, wordt niet beter en gaat ook niet beter worden. Ze houden zich niet aan de 'etensafspraken' en zijn totaal niet geïnteresseerd. Zondag komt er nog iemand bij, dus met 7! In dat huis.. En er moet dus iemand op de bank, haha zolang ik het maar niet ben ;)
Het weekend ben ik in Stellenbosch, hopen dat het weer een beetje mee zit!
12 nov. 2011, 10:07
wat fijn om zo geregeld een blog van je te krijgen -
dat geeft meer contact dan veel-aan-je-denken!
is 'no-reply' echt een e-adres? we gaan het proberen.
"keep up the good work" en dan komen de veranderingen ook. héel veel liefs van U&J.
12 nov. 2011, 18:10
Nee no-reply is geen email adres, [email protected] daarentegen wel!
Ik had jullie laatst een email gestuurd maar ik denk dat die niet is aangekomen, gebeurt wel vaker hier helaas. Heel veel liefs terug van jullie grootdochter!
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}