Gonneke in Zuid-Afrika

weekend 12/13 november Stellenbosch

DIt weekend naar Stellenbosch geweest. Vanaf het eerste moment datik daar rondloopt voel ik me meteen heel veillig. Het is er mooi, schoon en er zijn veel studenten!

Vrijdag gaan we met een taxi erheen, onderweg op de snelweg steken er opeens koeien over. Jaja dat gebeurt hier allemaal. Ook in Strandfontein stond er opeens een paard naast het bushokje...

Terug naar Stellenbosch, na aankomst in het hostel gaan we even boodschappen doen. Dit weekend gaan we maar eens zelf koken. We verkennen Stellenbosch een beetje en slenteren lekker langs wat winkels. Niet te laat naar bed want morgen SHARK CAGE DIVING!

Zaterdag al vroeg op omdat we opgehaald worden voor het shark cage diving. We gaan eerst met een busje naar de pick up plaats en gaan dan in een andere bus naar Gansbaai. De rit is 2 uur, gelukkig is het niet zo warm. In totaal zijn er ongeveer 15 mensen in mijn groep. Aangekomen in Gansbaai krijgen we een ontbijt en wordt er wat uitgelegd. Dan de boot op, weer een uitleg en dan gaan we! Na ongeveer 15 minuten varen zijn we bij de kooi. De boot gaat voor anker en de kooi wordt aan de boot gebonden. Al vrij snel komt er een great white shark op het aas af. Hij springt uit het water, echt zoo gaaf om te zien!

Iedereen krijgt een wetsuit, schoenen, masker en een muts. Met in totaal 5 man ga ik de kooi in. Jule en ik zitten in dezelfde groep. Je moet wachten in de kooi en kan zelf een beetje rondkijken en wat vissen zien en als de bootcrew roept down down left of down down right moet je je adem in houden, onder water gaan en naar rechts of links kijken, dan zwemt daar een great white shark voorbij! Ik heb een haai van 3.5 meter op 50 centimeter afstand gezien, echt indrukwekkend!! Een aantal haaien zwemt gewoon voorbij zonder op het aas af te gaan, laten even hun tanden aan ons zien en zwemmen weer verder. Dit was echt supergaaf!!

's Avonds gaan we gezellig op stap. Super gezellig en we kunnen daarna weer gewoon zelf naar het hostel lopen! Ideaal!

Zondagochtend regent het echt keihard, net een tropische storm. We doen lekker rustig aan en gaan daarna weer naar het winkelcentrum. 's Middags willen we daar de bioscoop want die is hier ook in Stellenbosch. We kopen kaartjes voor 50/50, so far so good. Als de film eenmaal begint blijkt het geluid het niet te doen.. Typisch weer haha. Geen film dus voor ons meer dit weekend.

Wat een super weekend was dit!

ike

was dat niet eng?
had je een fles(zuurstof)?of moestje je adem in houden?
wat was dat leuk zekker(bios zonder geluid)
vertel me meer!!!(a.u.b)
groetjes ike

Gon

Ja ik vond wel een beetje eng maar ben blij dat ik het gedaan heb! Het was zonder zuurstoffles, je moest je adem inhouden, maar dat is prima te doen! De bios was dus niet zo'n succes haha, we hebben ons geld teruggekregen en zijn maar weer weggegaan!

Je kan me ook een email sturen [email protected] dat is misschien handiger, dan kun je ook vertellen over hoe het met jou gaat!

xxxx