week na het gastgezin, eerste paar dagen in Hoedspruit
Yes ik heb weer internet haha
26 november: Jule gaat naar het vliegveld om haar moeder op te halen. Raar om opeens na 9 weken 24/7 met haar te zijn alleen te zijn. Ik blijf in het backpackershostel in Green Point. Gelukkig is het goed weer dus kan ik lekker naar buiten!! Zaterdagavond eet ik met een meisje dat ik heb ontmoet in dat hostel. Kristen uit Canada, wel gezellig maar blijft apart dat je constant hetzelfde praatje houdt. Hallo ik ben Gonneke, kom uit Nederland, doe hier vrijwilligerswerk blablabla. En dan houdt de andere persoon ook zo'n zelfde praatje...
Zondag lekker rustig aan gedaan, hardgelopen en 's avonds gegeten met Jule en haar moeder in Waterfront. Heerlijk vis gegeten en super gezellig om haar moeder te ontmoeten!
Maandagochtend naar Strandfontein geweest om Bettina, Jule's moeder, de school te laten zien. Alle kinderen helemaal door het dolle heen dat we er nog eventjes waren, zelfs Meneer Adams had een speciaal overhemd voor ons 'afscheid' aan hihi. De kinderen hingen huilend aan mijn arm toen ik weg ging, ze gingen me zo missen en ze wilden mee. Super schattig en lief van ze! Ik ga de kinderen op school ook wel missen, al die knuffels en waardering die je krijgt!
Hierna zijn we doorgereden naar Klaas en Els, ze hebben Bettina ontmoet en het was supermooi weer dus we hebben lekker gezwommen. Zelfs nog wat cadeautjes gekregen van Bettina om het te overleven totdat papa en mama komen. Definitief afscheid genomen van Jule, ik ga haar missen! Maar volgend jaar met Oktoberfest en Carnaval ben ik al van harte uitgenodigd dus dan kom ik sowieso langs! Ik blijf een nachtje bij Klaas en Els slapen en dan op dinsdag weer terug naar Kaapstad omdat oma Haren en Margriet daar zijn. Els zet me af bij het hotel, wat een luxe!! Dat ben ik niet meer gewend, een gigantische kamer, mensen die de lift voor je bedienen haha.
Het is geweldig om oma en Margriet weer te zien! Eindelijk weer wat familie, ik mis het toch wel heel erg iedereen. Drie dagen met de reis meegeweest. Ik haalde de gemiddelde leeftijd van 62! meteen even 2 jaar omlaag hahaha. De reisleidster was ontzettend aardig, geen enkel probleem dat ik meeging alleen maar leuk! Ik heb alle mensen even verteld over mijn ervaring in Strandfontein, shocking voor allemaal. Dat hadden ze niet verwacht. In die reis zien ze natuurlijk ook alleen maar de 'mooie' delen van Afrika.
Op vrijdag naar Hoedspruit gevlogen alles is helemaal goed gegaan en ik ben opgehaald bij het vliegveld door Susan. Zij runt samen met haar man Frikkie het park.
Na een 2 uur durende rit in een open safari bus zijn we bij de lodge. De lodge is echt in de middle of nowhere. 1.5 uur rijden van de dichtsbijzijnde geasfalteerde weg. Maar wel mooi, uitzicht over de rivier waar de nijlpaarden gewoon voor je neus voorbij komen! Ik heb al een krokodil, cheetah, nijlpaard, impala, olifant, giraffe, buffel en nog vanalles gezien! Supergaaf!!
Het is wel hard werken, elke dag van 7 tot 17 met van 12 tot 14 pauze. Manual labour, stenen sjouwen, etc. Veel onderhoud moet er gedaan worden.
Nu samen met een Nederlandse jongen, Vince, gezellig. Hij gaat nu weer naar huis en er komt nu een Duits meisje, ik ben benieuwd.
Tot zover even een berichtje van mij! Tot volgende week hihi.
hai! wat fijn om weer een blog van je te krijgen!
we volgen je met grote belangstelling -
dit is wel weer wat anders dan de vorige aktie,
sterkte met het werk..
hoe onderhoud je een natuurpark. Liefs!! U&J.
Hoi!
Oma en Margriet zijn vandaag teruggekomen. (Mijn trommelvliezen hebben het bijna begeven...) Wel hele mooie fotoos! Klinkt allemaal super spannend om daar tussen de hippo's te slapen. Succes met de stenen.
Super leuk Gon, heb je ook wel verdient na al die weken bij die suffe familie. Veel plezier met je ouders en daarna natuurlijk met Fen.
Bartho
Dankjewel allemaal! Komt helemaal goed hier!
En Tom, succes ermee haha