Gonneke in Zuid-Afrika

groeten uit de rimboe!

Ik heb weer even internet vandaag! Je moet er 2 uur voor rijden maar dan heb je ook wat haha. De volgende keer is donderdag pas weer.

Ik woon hier nu met Sonja, een Duits meisje. Ontzettend aardig dus dat is helemaal goed en met Justine, zij begeleidt ons, woont naast ons en eet met ons. Een echt ranger is dat. Vandaag halen we nog een Duitse jongen op.

Vorige week kwam ik erachter dat ik allergisch ben voor malaria pillen. Een rood, opgezwollen gezicht, vol met bultjes en ook in mijn hals. Niet echt fijn dus. Gelukkig is het nu bijna helemaal weggetrokken en zie ik er weer toonbaar uit haha. Ik slaap in een muskietennet en smeer en smeer en smeer met antimug spul. Dat komt wel goed!

We hebben de afgelopen dagen veel game-drives gedaan. Een groep van 80 olifanten bij een waterplaats was wel het hoogtepunt. Echt zoon gaaf gezicht! En olifanten zijn zo stil als ze bewegen, niet voor te stellen in tegenstelling tot een nijlpaard want zodra die beweegt lijkt het alsof er 20 nijlpaarden door het water rennen terwijl dat er dan 1 is! Het is zo gaaf hier, vanuit het huis zien we constant dieren en als je op de uitzichttoren gaat zitten zie je ook altijd wel wat! We hebben op warthogs, pumba's van de lionking, door het kamp lopen.
We hebben zelfs al een night- drive gedaan. Eng is dat hahha maar wel gaaf! We kwamen de groep olifanten weer tegen in het donker. Wat een prachtige mega grote beesten! En ze zijn zooo stil!

We moeten ook insecten vangen, dat houdt in dat jemet je schepnet door het kamp rent opzoek naar insecten. Tja zelfs insecten vangen went. Al ben ik nog steeds niet zo'nfan van insecten.

Het is hier erg warm, liters met water drinken dus. Het water smaakt hier wel heel erg naar kalk maar gelukkig bestaat er siroop! De ventilators draaien overuren maar de warmte went ook!

irene

goooon, wat een mooie ervaringen allemaal! Echt heel gaaf man!! Can't wait till you get home, miss you! liefs

Margriet

Hoi Gonneke,
nou wat bijzonder en spannend allemaal. 't Is zo leuk dat oma en ik ons nu goed kunnen voorstellen hoe het daar is bij jou! Wij waren in huisjes met tentdoek plus een grote lodge (best luxe hoor): een stukje ten noorden van Nelspruit. Inmiddels weer terug in NL; heb met oma een goeie (wel vermoeiende...) terugreis gehad. Wij hadden ook een supergave game-drive; oma kon met moeite in de jeep klimmen, maar was erg blij dat ze meegegaan was! We zagen o.a. wilde honden en dat was erg speciaal: er zouden er maar 150 in het hele Krugerpark zijn en bijna nergens anders meer in de wereld...
Zeg meid,
hou je taai, nog steeds sal alles reg kom hoor!
Liefs van Margriet

Kevin - Travel Active

Hoi Gonneke!

Klinkt echt super tot nu toe zeg! Geniet van de komende tijd en we houden contact.

Groetjes Kevin

Tom

Grappig dat Google ook een reactie geeft op je laatste stukje:
Gisteren weer het jaarlijkse waterpoloevenement in Overbosch voor A. en V. Dit jaar echter maar met 2:1 verloren. Vanavond naar de Uithof om onze ski's / boards te testen.