oudjaarsdag
Eindelijk weer eens internet! Tijd voor een nieuw verhaal!
De laatste paar dagen in Struwig, Hoedspruit, hele warme dagen! Nauwelijks wind en ondanks dat hard gewerkt. Een hele trailer geschuurd, geverfd met antiroest en daarna met knalrode verf omdat het een firefighter wordt! Verder flink stenen gesjouwd omdat er een hele muur werd afgebroken. Kortom niet stil gezeten.
Vrijdag de 23e de panorma route gedaan. Dat is nog best ver vanuit Hoedspruit maar het schijnt wel mooi te zijn. Als we wegrijden vanuit het reservaat om 4.00 uur is de temperatuur precies goed, hopen dat het zo blijft! Nou nee dus helaas. Hoe verder we uit Hoedspruit centrum wegrijden hoe kouder het wordt. Echt heel koud in de open landcruiser in mijn korte broek.. Gelukkig heeft iedereen een handdoek mee voor evt zwemmen dus iedereen ligt daar onder. De uitzichten waren nog steeds mooi ondanks dat het wat koel was, we zijn namelijk aan de andere kant van de berg inmiddels. Bij de derde stop, the potholes, ronde gaten die gevormd zijn door water was het gelukkig wel lekker warm! We hebben geluncht in Graskop, daarna zouden we door naar God's Window. Schijnt een ontzettend mooi vergezicht te hebben, 'stunning' helaas lag het helemaal in de wolken en kon je nog net de voorkant van je auto zien.. We zijn er dus maar omgedraaid en terug naar Struwig gegaan.
Zaterdag is het kerstavond, totaal geen kerstgevoel omdat het zo warm is! (terwijl het zelfs wat miezert de hele dag) Mijn laatste game-drive vandaag, morgen naar Kaapstad! We maken er toch wat gezelligs van op kerstavond met alle vrijwilligers. Lekker eten en daarna gezellig een drankje met zijn allen!
Zondag naar Kaapstad! Hendrik zit in dezelfde vlucht dus ik ben niet alleen. Alles gaat helemaal prima en als ik aankom in Kaapstad staan papa, mama, Heleen en Barbara al op me te wachten! Na drie maanden zie ik ze weer! Super leuk!
We hebben een busje voor 8 personen en slapen de eerste nacht in Kaapstad. Lekker eten in Waterfront!
Maandag gaan we naar Kalkbay, een kerstlunch om toch nog iets met kerst te doen! Ik rij op de terugweg naar Stellenbosch. Wel even wennen in een busje, na 3 maanden niet rijden en dan ook nog een links!
Verder zijn we nog naar Klaas en Els geweest, de tafelberg beklommen. Jaja omhoog en weer naar beneden GELOPEN! Een hele expeditie! Ook zijn we nog langs geweest bij een meisje uit Barbara haar hockey team! Ontzettend mooi groot huis in Paarl! Franshoek hebben we bezocht, monument van Nelson Mandela bij zijn laatste gevangenis en Cape Point natuurlijk! Daar ook de nieuwjaarsfoto van die inmiddels op facebook staat!
Vanavond oud en nieuw vieren bij Klaas en Els! Om 00.00 uur proost ik in het zwembad!
Lieve allemaal, een heel gelukkig nieuwjaar gewenst!
Gelukkig Nieuwjaar!! met zijn allen!! foto is er ook! en
we wensen jullie alle denkbare goeds voor 2012!! U&J.