Gonneke in Zuid-Afrika

Moving time

En dan is het zover, verhuizen naar Stellenbosch. Een nieuw begin, zeker even wennen. Ik woon hier in 'Academia' eengrootstudentencomplex, met allemaal huizen er op. Het heeft wel iets weg van een kazerne. Ik woon inblok 4 op de eerste verdieping, of op z'nAfrikaansoftwel second floor. Ik hebhier mijn eigen kamer met een eigen douche en toilet.Een klein keukentje deel ik met een ander meisje en de woonkamer delen we met 8.Allemaal prima,maar wel even een shock na al dat heerlijke rondreizen, de muren komen een beetje op me af.

Fen blijft nog een weekje met mij in Stellenbosch terwijlvoor mij ook de introductie tijd begint.Woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag staan in het teken van de introductie. Vooral heel veel praatjes over Zuid-Afrika en de universiteit. Ik heb nog steeds geen study permit dus ik moet tussendoor ook nog naar Kaapstad naar Home Affairs, daar krijg ik te horen dat ik nog steeds geen study permit krijg.. Wat een gedoe, en wat een stress geeft dit zeg.

Gelukkig is Fen er nog en ontmoet ik ontzettend veel leuke mensen. Er wordt heel wat afgebraaid en gefeest in deze week. Zaterdag gaan we ook nog een dag naar Kaapstad, voor mij niet nieuw meer, maar wel gezellig. Al blijft Fen helaas in Kaapstad omdat ze morgen naar huis vliegt. Fen ik ga je onzettend missen!

Zondag gaan we met eenbusje voor 13 personen naar het strand, het is zulk mooi weer! Stellenbosch stroomt vol met allemaal studenten, iedereen komt terug van de vakantie. Het semester begint pas volgende week dus dit is weer een hele week vol feestjes, braais, events en zelfs een hike de Stellenbosch mountain op.

Je loopt toch heel wat af in Stellenbosch dus ik heb een fiets gekocht! Heerlijk om weer op een fiets te zitten, dat is lang geleden.

Ik heb me aangemeld voor de ateltiek club hier, dus daar ga ik vanaf volgende week lekker trainen!

Hoewel er heel veel leuke dngen zijn, heb ik het toch wat moeilijk. Op sommige momenten voel ik me zo alleen en jong. Vanaf volgende week begint het enigzins normale leven dus dan komt het vast helemaal goed.

Margriet

Hoi Gon, ik was toevallig net dit weekendje weg, kom ik thuis en bedenk me ineens dat je gisteren jarig was... Help, wat een blunder zeg:-(

Nou meid, alsnog gefeliciteerd dan maar, enne, een kadootje heb je nog tegoed als je weer terug in dit kleine (maar best fijne:-) land terug bent !

Liefs uit Delft van je tante Margriet

Gon

Geeft niks!
Was het weekendje weg leuk? Hoorde dat het erg mooi weer was in Nederland!

Liefs

Margriet

Ja, het was een (schrik niet hoor...!) meditatie-weekendje in boeddhistische traditie/sfeer. Het effect is net zoiets als een wellness-weekendje op Vlieland (vermoed ik zo, haha), en ook nog heel gezellig met een aardige mensen; ik was meegevraagd door een vriendin en ik vond het echt heerlijk:-) Doeg doeg; idd prachtig voorjaarweertje hier momenteel! M

Gon

Klinkt als een gezellig weekendje!